Kylie Minogue

Kylie Minogue
Rodzaj muzyki:
Miasto:
Melbourne/Londyn
Utworów:
20
Oglądany:
1505115 razy
Założenie konta:
13 kwietnia 2008
Ostatnia aktualizacja:
17 kwietnia 2014
Kylie Ann Minogue (ur. 28 maja 1968 w Melbourne w Australii) – australijska wokalistka, autorka tekstów piosenek i aktorka, wydała 12 albumów studyjnych, składankę Ultimate Kylie oraz zapisy koncertów i dużą liczbę singli. Jej płyty rozeszły się w nakładzie 68 milionów egzemplarzy na całym świecie.

Australijska wokalistka Kylie Minogue rozpoczynała karierę jako aktorka. Mając tylko 11 lat, wystąpiła w telenoweli Skyways, a następnie w popularnych serialach telewizyjnych dla młodzieży. Jako siedemnastolatka porzuciła szkołę i postanowiła zająć się aktorstwem profesjonalnie – z powodzeniem grała w telenoweli Sąsiedzi (Neighbours). Kylie, jako aktorka, zdobyła wiele nagród, w tym złotą Logies.

Dnia 14 marcia 2014 roku światło dzienne ujrzał najnowszy album Kylie "Kiss Me Once", wydany przez wytwórnię Parlophone. Nad płytą pracowali m.in. tacy artyści jak Sia Furler, Daniel Davidsen, Mike Del Rio, Greg Kurstin, Peter Wallevik, Pharrell Williams. Całość promują single "Into The Blue", "I Was Gonna Cancel" oraz promo singiel "Sexercize".

30 października 2014 roku Kylie zawita do Polski w ramach trasy koncertowej "Kiss Me Once Tour". Koncert odbędzie się w łodzkiej Atlas Arenie (al. Bandurskiego 7). Bilety dostępne są na stronie www.LiveNation.pl
___________
Ceny biletów:
Trybuny 278 PLN - 228 zł
Golden Circle – 248 zł
GA (płyta) – 198 zł
Niepełnosprawni – 198 zł
Timebomb Hot Ticket Pakiet – 701 zł
Feels so Good (Early Entry) Pakiet – 671 zł
VIP – 938 zł
__________
Dyskografia:
01. 04.07.1988 - Kylie
02. 09.10.1989 - Enjoy Yoursef
03. 11.11.1990 - Rhythm Of Love
04. 14.10.1991 - Let's Get To It
05. 19.09.1994 - Kylie Minogue
06. 23.03.1998 - Impossible Princess
07. 25.09.2000 - Light Years
08. 01.10.2001 - Fever
09. 17.11.2003 - Body Language
10. 26.11.2007 - X
11. 05.07.2010 - Aphrodite
12. 14.03.2014 - Kiss Me Once
_________
Kompilacje:
13.02.1989 - Kylie's Remixes Vol. 1
22.08.1992 - Greatest Hits
04.04.1994 - Non-Stop History 50+1
20.01.1997 - Greatest Remixes Hits 1/2
21.08.1998 - Greatest Remixes Hits 3/4
30.11.1998 - Intimate & Live
08.07.1998 - Impossible Remixes
03.08.1998 - Mixes
09.03.2002 - Kylie's Remixes Vol. 2
22.11.2004 - Ultimate Kylie
22.01.2007 - Showgirl Homecoming Live
17.12.2008 - Boombox: The Remix Album 2000-2008
04.06.2012 - The Best of Kylie
24.10.2012 - The Abbey Road Session

Kylie Minogue sprzedała ponad 68 milionów płyt i pozostaje jedną z najpopularniejszych artystek solowych świata. Jej nowatorskie trasy koncertowe wyznaczyły nowe standardy występów na żywo.
__________________________________________________________________________________________
Serdecznie zapraszam wszystkich lubiących Kylie by dołączyli do grona jej fanów na www.kylieminogue.com.pl ;)
  • Bugatii

    2017-07-21 14:58

    POZDRAWIAM:)

  • PoNczury

    2014-07-23 11:56

    Siemanko! Pozdro od PoNczurów i zapraszamy na nasz profil.

  • IWOCA

    2014-06-23 18:32

    Zapraszam do wysłuchnia moich nowych nagrań:)

    Oceńcie:)
    Pozdrawiam!

  • ladiesbland

    2014-02-05 17:48

    ????

  • Kamil Swatek

    2013-09-07 09:05

    Pozdrawiam i zapraszam do mnie:)

  • Kacha

    2013-07-05 09:53

    Jest dobrze ;)
    Serdecznie zapraszam do posłuchania moich utworów. Z góry dziękuję.
    Pozdrawiam Kasia.

  • Scaradub

    2012-07-25 16:24

    Bardzo fajna twórczość ! Pozdrawiam i zaprasz do siebie :)

  • Agata Dąbrowska

    2012-01-10 11:39

    ;-)))))

  • Kupidyn

    2011-11-27 12:31

    Moja muza, mój anioł :)

  • Leśne Licho

    2011-04-28 10:42

    Kylie, wiadomo, klasyk.

    Zapraszamy również do nas, wysłuchaj, oceń i skomentuj.

    Zespół Leśne Licho

    http://le-ne-licho.muzzo.pl/